Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 21:32Uppdaterad: torsdag, 5 oktober, 2023 - 08:07

Postens styrelse utreder möjlighet att betala rättegångskostnader

Postens styrelse kommer att utreda på vilket sätt bolaget kan stå för rättegångskostnaderna för de två personer som blev dömda i hovrätten. 

I ett pressmeddelande på onsdag kväll skriver viceordförande Daniela Johansson att ärendet är brådskande och man vill hålla de dömda och deras familjer kostnadsmässigt skadelösa.  

Vidare skriver styrelsen att de hela tiden varit övertygade om att de frikännande domarna i tingsrätten skulle fastställas och att det stöd de kunnat erbjuda de nu dömda tidigare anställda inte varit tillräckligt.  

– Ingenting vi nu säger eller gör kan kompensera förlusten av ett människoliv, skriver styrelsen, och hänvisar till de uppgifter som förekommit i bägge lokaltidningar om att en av de tidigare anställda hastigt avlidit efter kännedom om hovrättens dom.

Tidigare under onsdagskvällen meddelade postens vd Henrik Lundberg att styrelseordförande Dan E Eriksson har avgått.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »